Stor aktivitet på Skagen Red

Stor aktivitet på Skagen Red

18. juni 2024

To Skagen virksomheder udvider med nye fartøjer til service på Skagen Red.

Skagen Red har i mange år været et centralt knudepunkt for skibsfart i Skandinavien. Beliggende ved Danmarks nordligste punkt, fungerer Skagen Red som en vigtig passage for skibe der sejler gennem Kattegat og Skagerrak, på vej længere ind i Baltikum eller ud i Nordsøen. Derfor er Skagen Red også en god ankerplads, hvor fartøjer kan ligge, mens de samtidig kan gøre brug af den maritime service, som virksomheder på Skagen havn tilbyder.

I løbet af de seneste år er aktiviteten på reden steget markant. Foruden Saga Shipping, der har serviceret skibe, både på reden og ved kaj, i Skagen siden 1972, er der kommet endnu en aktør til, nemlig L&N Supply Ships.

Saga Shipping A/S råder over tre servicefartøjer. Seneste fartøj nybygget i Hvide Sande, er Skawlink V, der kan have, hvad der svarer til to lastbilers godsmængde ombord, som kan fragtes fra fastland ud til de sejlende kunder på reden. Skawlink V kan desuden levere op til 120 tons ferskvand pr. tur.

Direktør for Saga Shipping, Peter Møller, udtaler; ”Vi er meget glade for den øgede aktivitet på reden – det er yderst positivt for hele vores område og rigtig godt, at vi som servicevirksomhed kan følge med efterspørgslen.”  

Både Saga Shipping og L&N Supply Ships’ serviceydelser dækker besætningsskifte, proviantering, bunkerservice, samt reparationer. 

L&N Supply Ships har blot fire år på bagen. De startede virksomheden i Frederikshavn, men for to år siden gav det mening at rykke til Skagen. De råder nu over to fartøjer, men der er et tredje på vej; LN Commandor, som kan have 90 tons på dækket og 120 tons ferskvand i tankene.

CEO og partner i L&N Supply Ships, Rasmus Høj Larsen fortæller; ”Markedet er simpelthen blevet større. På nuværende tidspunkt ser vi en 30 procent fremgang i forhold til 2023. Efter sommerferien udvider vi med et nyt datterselskab, som vi glæder os til at fortælle mere om.”

Ved Skagen Havn har Vicedirektør Mikal Nielsen også bemærket den livlige aktivitet på reden og han siger; ”Vores maritime servicevirksomheder på Skagen havn er uundværlige aktører. Med deres omfattende tjenester, er de med til at styrke den maritime service, som er et af Skagen Havns kerneforretningsområder.”

Både Saga Shipping A/S og L&N Supply Ships opererer alle årets 365 dage.

Skagen Havn er en aktiv erhvervshavn med fiskeri, fiskeindustri, værft og servicevirksomheder i en hovedrolle. Aktiviteter knyttet til fiskeriet er kerneområdet, der også skaber omsætning.


Administration

Telefon: +45 98 44 69 11
Fax: +45 98 44 54 45
E-mail: sh@skagenhavn.dk

Adresse

Havnevagtvej 30
9990 Skagen
Danmark

Havnevagten

Døgnvagt telefon:  
+45 98 44 13 46

E-mail: hv@skagenhavn.dk