Pelagisk fisk

Centrum for pelagisk fiskeri

Skagen Havn er uden sammenligning den havn i Danmark, hvortil der landes den største mængde pelagiske fisk. Årligt landes der eksempelvis mere end 100.000 tons sild i Skagen. Skagen Havn vil, som aktiv medspiller, underbygge den konsolidering og udvikling, der er sket inden for sildeindustrien de seneste år.  Skagen Havn ønsker at forblive den vigtigste havn for landing af sild i Nordeuropa.

Skagen Havn har som den eneste danske havn, en aktiv matjessildeauktion.  Det specialiserede fiskeri efter matjessild foregår i forsommeren - sæsonen er kort og hektisk.  Silden, som fortrinsvis afsættes som en delikatesse til det hollandske og tyske marked, fanges af store fiskefartøjer og kræver nænsom behandling fra hav til kunde.  På Skagen Havn findes en klynge af virksomheder, og moderne faciliteter der muliggør, at de store fartøjer losses hurtigt og sikkert, men samtidig også således at silden behandles skånsomt.

Skagen Havn er en aktiv erhvervshavn med fiskeri, fiskeindustri, værft og servicevirksomheder i en hovedrolle. Aktiviteter knyttet til fiskeriet er kerneområdet, der også skaber omsætning.


Administration

Telefon: +45 98 44 69 11
Fax: +45 98 44 54 45
E-mail: sh@skagenhavn.dk

Adresse

Havnevagtvej 30
9990 Skagen
Danmark

Havnevagten

Døgnvagt telefon:  
+45 98 44 13 46

E-mail: hv@skagenhavn.dk