Ministerbesøg på Skagen Havn

Ministerbesøg på Skagen Havn

11. oktober 2016

Mandag den 10. oktober var erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen og Venstres gruppeformand Søren Gade på besøg på Skagen Havn med en række virksomhedsindlæg og rundvisning hos FF Skagen. Et af dagens store emner var infrastruktur.

De to topfolk fra Venstre var inviteret til besøg hos både Frederikshavn Havn og Skagen Havn af Pia Karlsen, byrådspolitiker for Venstre i Frederikshavn Kommune. Der var desværre afbud fra transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt. Efter et besøg hos Frederikshavn Havn og Vestergaard Marine Service gik turen til Skagen Havn, hvor der var virksomhedsbesøg hos FF Skagen og indlæg fra en række virksomheder, inden der var rundvisning på Skagen Havn ved adm. direktør Willy B. Hansen.

Erhvervs- og Vækstminister Troels Lund Poulsen siger om dagens besøg:

-   Jeg tager fra både Skagen og Frederikshavn med en stor grad af optimisme, for selvom der er nogle udfordringer, så er der en god og sund optimisme, mange spændende projekter undervejs og store vækstmuligheder for både fiskeriet og også turismen, når vi snakker om Skagen.

Skagen Havn gav et indlæg for de to venstrefolk, hvor adm. direktør Willy B. Hansen lagde fokus på både succeser og udfordringer for Skagen Havn:

-   Jeg forsøgte at give vores gæster et indblik i Skagen Havns styrkepositioner og den store vækst, som vi har set i de seneste år, hvor den samlede omsætning på havnen fra 2008 til 2014 er steget med hele 46 procent til en omsætning på 4,3 mia. kroner. Men jeg påpegede selvfølgelig også de udfordringer og barrierer, som vi ser i forhold til at indløse de store vækstpotentialer for havnen og virksomhederne på havnen fremadrettet, siger han.

Willy B. Hansen fremhævede den nuværende smalle vej mellem Aalbæk og Skagen, som er en hæmsko for fortsat vækst og beskæftigelse. Hovedvejen er den eneste mulighed for transport ad landjord til og fra Skagen, hvilket er en nødvendighed for at understøtte de stigende aktiviteter på og omkring Skagen Havn.

En anden udfordring er rammebetingelser i relation til kvotefastsættelser, som er meget ustabile. Det gør det meget vanskeligt at vurdere, hvordan forretningen kan udvikle sig. Det giver en usikkerhed, der er modvirkende til den vækst, der reelt kan skabes. Endelig satte Willy B. Hansen fokus på udviklingen af fiskeriet i relation til eksisterende EU-programmer som EHFF-programmet, der ikke fungerer optimalt.

-   Der er behov for en revurdering af den danske fortolkning og implementering af et EU-program, der understøtter behovet for udvikling særligt i relation til infrastrukturudvikling, siger Willy B. Hansen.

Udover Skagen Havns indlæg, var der virksomhedsindlæg fra FF Skagen, Karstensens Skibsværft, Skagerak Pelagic, Prime Ocean, Skagen Cementstøberi, Turisthus Nord, Skagen Skipperskole, Skagen Erhvervsforening og Erhvervshus Nord.

Troels Lund Poulsen tager fra Skagen med en stærk bevidsthed om betydningen af at styrke infrastrukturen:

-   Både Søren (Gade red.) og jeg havde en god dialog med en række virksomheder, som fint repræsenter erhvervets interesser i og omkring Skagen Havn. De nævner alle infrastrukturen, som en barriere for forsat vækst, så det står helt klart for os. Det er selvfølgelig noget, som vi vil drøfte med transportministeren, som desværre ikke kunne være med i dag. Vi må se på, hvordan vi kan understøtte det, så infrastrukturen ikke spænder ben for de vækstmuligheder, der er i Skagen i forhold til havnens aktiviteter og turismen, men også i forhold til bosætning, siger Troels Lund Poulsen.

Efter aktiviteterne på Skagen Havn sluttede dagen af med et offentligt fyraftensmøde på Skagen Skipperskole, Hvor Venstre i Skagen kunne aflevere hele 5935 underskrifter for en udvidelse af hovedvejen til politikerne.

-   Vi havde en rigtig god dag, og jeg håber og tror, at såvel underskrifter, besøget i dag og de mange andre tiltag fra såvel det lokale erhverv som andre politikere og borgmester samlet set gør vores landspolitikere tilstrækkeligt bevidste om, at vi har brug for den vej – til gengæld vil vi så kunne være med til at skabe yderligere vækst i Danmark, siger Pia Karlsen, byrådspolitiker for Venstre i Frederikshavn Kommune. 

Skagen Havn er en aktiv erhvervshavn med fiskeri, fiskeindustri, værft og servicevirksomheder i en hovedrolle. Aktiviteter knyttet til fiskeriet er kerneområdet, der også skaber omsætning.


Administration

Telefon: +45 98 44 69 11
Fax: +45 98 44 54 45
E-mail: sh@skagenhavn.dk

Adresse

Havnevagtvej 30
9990 Skagen
Danmark

Havnevagten

Døgnvagt telefon:  
+45 98 44 13 46

E-mail: hv@skagenhavn.dk