Krydstogtsæsonen i Skagen slutter med besøgsrekord

Krydstogtsæsonen i Skagen slutter med besøgsrekord

30. september 2019

66.258 gæster og cirka 29.000 besætningsmedlemmer lagde vejen forbi Skagen i 2019 krydstogtsæsonen. Det er et rekordstort antal gæster, der samtidig gik mere i land end i de foregående sæsoner.

I går stævnede Saga Sapphire ind i Skagen havn som sæsonens sidste krydstogtskib nummer 43. I alt har der været godt 66.000 gæster, som er ny besøgsrekord. Landgangsprocenten var på 90,8, som er den højeste hidtil i Skagen.

-  Vi kan jo se, at gæsterne skriver anmeldelser på Cruise Critic og andre medier, og det er nok mund-til-mund-metoden, der spreder rygtet om, at her virkelig er noget at komme efter, siger Anne Sofie Rønne Jensen, cruise manager i Cruise Skagen.

Knap 20.000 af gæsterne har været på 627 arrangerede ture i bus, på cykel og gåture i lokalområdet.

-  Vi har fået en rigtig positiv feedback fra rederierne både på vores attraktioner og guider. Vi har fået specielt positiv feedback på vores besøg i hjemmet, hvor gæsterne går en tur i byen, og så kommer hjem og drikker kaffe hos et værtspar. Det er meget populært. Vi har også haft rigtig god feedback på vores tur om Anden Verdenskrig, hvor de er på Skagen Bunkermuseum, Bangsbo Fort og Bangsbo Museum i Frederikshavn, fortæller Anne Sofie Rønne Jensen.

Tal fra sæsonen viser også, at 106 ud af verdens 193 officielle nationaliteter har lagt vejen forbi Skagen.

En tilfredsstillende sæson
Der har i 2019 været to afbud på grund af vinden, og sæsonens allerførste krydstogtskib Viking Sky meldte afbud på grund af dårligt vejr udenfor Norges kyst, som førte til motorstop. Til gengæld kom der to ekstra anløb den 24. september, så tallet endte på 43 anløb.

-  Trods det lidt svingende vejr har vi haft en rigtig fin sæson. Vi har haft flere gæster, solgt flere ture og generelt fået rigtig god feedback, konkluderer Anne Sofie Rønne Jensen.

Krydstogt er ét af Skagen Havns fire kerneforretningsområder, der også rummer fiskeri, maritim service og gods & bunkring. Det glæder Skagen Havns adm. direktør Willy B. Hansen, at krydstogtsområdet igen har haft en god sæson.

-  Dette var den 21. krydstogtsæson i Skagen, og området har vokset eksplosivt siden vores havneudvidelse i 2015, hvor den nye krydstogtkaj kom til. Det glæder os naturligvis at kunne se en stigning på mere end 400 procent målt på antal skibe siden 2014. Det betyder noget for havnens økonomi og for områdets erhvervsliv og attraktioner, siger Willy B. Hansen.  

Der er et halvt år til, at næste krydstogtsæson starter i Skagen –  den 29. marts 2020 kommer det første af foreløbigt 34 anløb i havn.

Skagen Havn er en aktiv erhvervshavn med fiskeri, fiskeindustri, værft og servicevirksomheder i en hovedrolle. Aktiviteter knyttet til fiskeriet er kerneområdet, der også skaber omsætning.


Administration

Telefon: +45 98 44 69 11
Fax: +45 98 44 54 45
E-mail: sh@skagenhavn.dk

Adresse

Havnevagtvej 30
9990 Skagen
Danmark

Havnevagten

Døgnvagt telefon:  
+45 98 44 13 46

E-mail: hv@skagenhavn.dk