Første boreplatform repareres på Skagen havn

Første boreplatform repareres på Skagen havn

30. januar 2024

Boreplatformen Noble Resilient er i går aftes den 29. januar ankommet til Skagen havn og skal i løbet af de næste par måneder gennemgå et større reparations- og vedligeholdelsesarbejde forud for opgaver i Nordsøen.

Under liggetiden i Skagen havn, skal Noble Resilient have påmonteret en ny helikopterplatform, ligesom den også skal have installeret en ny kran-bom. Arbejdet udføres af en række underleverandører, herunder også lokale og det ventes at generere yderligere aktivitet for servicevirksomheder i regionen. Blandt andet i form af assistance med riggens ankomst, agentservice, men også med reparations- og vedligeholdelsesopgaverne.

Administrerende direktør Willy Hansen udtaler; ”Der har gennem nogen tid været dialoger med aktører i relation til teknisk service på offshore enheder. Det er derfor godt at få bekræftet at de faciliteter og kapaciteter Skagen Havn kan tilbyde, nu er kommet i spil til en større serviceopgave.
Skagen havn blev valgt på grund af havnens placering i forhold til Nordsøen og fordi der er adgang til en kaj med tilstrækkelig vanddybde til det robuste fartøj”.

Arbejdsopgaverne tapper helt konkret ind i værdikæden på Maritim Service, og det er et område Skagen Havn ser, er i vækst, hvor både lokale og eksterne aktører er med til at trække nye opgaver til havnen. Ligeledes ventes boreriggens anløb at generere et større antal hotelovernatninger i en lavsæsonsperiode.  

Vicedirektør ved Skagen Havn, Mikal Nielsen udtaler; ”Det er et spændende projekt man i nærmeste fremtid kan se ved kaj 41 på det nye havneareal – Vi er godt tilpasse med at Noble Corporation har valgt Skagen havn til opgaven, og ser især frem til de forventede positive afledte effekter. Skagen Havn arbejder i øvrigt på at etablere landstrøm i samme kajområde, så Noble Resilient og lignende fartøjer i fremtiden vil kunne ligge tilkoblet på grøn strøm langs kaj i Skagen".

Skagen Havn er en aktiv erhvervshavn med fiskeri, fiskeindustri, værft og servicevirksomheder i en hovedrolle. Aktiviteter knyttet til fiskeriet er kerneområdet, der også skaber omsætning.


Administration

Telefon: +45 98 44 69 11
Fax: +45 98 44 54 45
E-mail: sh@skagenhavn.dk

Adresse

Havnevagtvej 30
9990 Skagen
Danmark

Havnevagten

Døgnvagt telefon:  
+45 98 44 13 46

E-mail: hv@skagenhavn.dk