Fiskerbåden OKE indviet som ny ambassadørbåd

Fiskerbåden OKE indviet som ny ambassadørbåd

6. juni 2016

Den tidligere fiskerkutter og senere fritidsbåd OKE er en del af arven efter erhvervsmanden Jørgen Phillip-Sørensen, som familien nu har doneret som ambassadørbåd for virksomheder og interessenter i tilknytning til Skagen Havn. Fredag var der kick off for bådens nye ambassadørrolle.

Solen stod højt på en skyfri himmel i Skagen fredag eftermiddag, hvor Jørgen Phillip-Sørensens datter Christina Sørensen Lötter var fløjet ind fra London for at være med til at indvie båden OKE som ny ambassadørbåd for erhvervslivet omkring Skagen Havn og virksomheder i hele kommunen. Erhvervsmanden Jørgen Phillip-Sørensen havde et stort engagement i Skagen og ejede blandt andet Ruths Hotel og Danish Yachts. Familien har efter hans død nu skænket båden til brug for havnen og de lokale virksomheder.

-   Min far var meget optaget af at opfinde og drive forretning, og han havde som person den dybeste interesse for Skagen især Gl. Skagen og Skagen Havn. Han nævnte tit for os hjemme i England, at Skagen skulle sørge for at komme på verdenskortet. Vi mener, at OKE har en værdifuld funktion, og hun vil fremover stå til rådighed for firmaer her i kommunen, som ønsker at bruge hende til at promovere deres forretning og området, sagde Christina Sørensen Lötter i sin tale ombord på OKE, der er yderst vedholdt.

OKE, der i år kan fejre 80 års jubilæum, blev brugt som fiskerkutter frem til 1988, hvor den blev købt af Jørgen Phillip-Sørensen og renoveret til brug som hans private fritidsbåd. Fremadrettet skal båden bruges til at skabe opmærksomhed omkring det lokale erhvervsliv.  Båden har det ideelle miljø til møder, mindre arrangementer og fremvisning for gæster. Det giver en unik mulighed for eksponering af Skagen og dens virksomheder, hvor hele området kan betragtes fra søsiden.

OKE har et nyt ejerskab i OKE Skagen Aps, hvor Christina Sørensen Lötter er direktør sammen med Skagen Havns adm. direktør Willy B. Hansen.

-   Det er et virkelig flot og storsindet tilbud af Jørgen Phillip-Sørensens familie, at de stiller OKE til rådighed for havnen og dens virksomheder. Vi er helt sikre på, at der vil blive taget godt i mod muligheden fra erhvervslivet for øget eksponering og forretningsudvikling, som er hele formålet med at stille skibet til rådighed. OKEs nye rolle er helt klart i Phillip-Sørensens ånd, for forretningsudvikling var en del af hans DNA, siger Willy B. Hansen.

Fartøjet skal ikke drives på kommercielle vilkår, men der vil være driftsomkostninger som brændstofforbrug samt betaling til besætningen i forbindelse med lån af båden, som sker via kontakt til Skagen Havn.

Sammen med repræsentanter for erhvervslivet var borgmester Birgit S. Hansen med til at indvie og besigtige den nye ambassadørbåd, som hun hilser velkommen:

-   På vegne af hele Frederikshavn Kommune vil jeg sige en stor tak til Jørgen Phillip-Sørensens familie for at stille skibet til rådighed. Jeg kan ikke forestille mig noget mere passende til at promovere de mange muligheder her på Danmarks største fiskerihavn, hvor det er lykkedes at komme på verdenskortet takket være indsatsen fra Skagen Havn og dens aktører.

Virksomhederne glæder sig over den anderledes oplevelse, som de kan tilbyde kunder og samarbejdspartnere via et møde eller en event på OKE:

-   Vi har tidligere haft lejlighed til at benytte båden, som blandt andet har været med til fiskerimesse i Aalborg og København, så det er fantastisk at denne mulighed for at benytte OKE nu er sikret fremover. Det er ren nostalgi at komme ombord, og vi har allerede planer om at skulle benytte skibet, Siger Leo Mikkelsen, direktør Saga Shipping A/S.

Skagen Havn er en aktiv erhvervshavn med fiskeri, fiskeindustri, værft og servicevirksomheder i en hovedrolle. Aktiviteter knyttet til fiskeriet er kerneområdet, der også skaber omsætning.


Administration

Telefon: +45 98 44 69 11
Fax: +45 98 44 54 45
E-mail: sh@skagenhavn.dk

Adresse

Havnevagtvej 30
9990 Skagen
Danmark

Havnevagten

Døgnvagt telefon:  
+45 98 44 13 46

E-mail: hv@skagenhavn.dk