Egersund Trawl DK tilbyder ny service til fiskefartøjer

Egersund Trawl DK tilbyder ny service til fiskefartøjer

9. februar 2021

Egersund Trawl DK har etableret et tensionspil, som en ny serviceydelse til fiskefartøjer på havnen i Skagen.

Et tensionspil fungerer på den måde, at det spænder fiskeskibets wirer stramt op, uanset om der er tale om stålwire eller meget stærkt tovværk. (eks. Dyneema warps) Dette gøres for at wiren ikke skærer ned igennem de lag, der allerede er kørt op på spillet og gør således at hele processen ved fiskeriet glider nemmere.
Produktionsleder ved Egersund Trawl i Skagen, Søren Christiansen fortæller: ”Det nye tensionspil er blevet taget rigtigt godt imod af fiskerne, vi startede op i slutningen af 2020, har haft mange igennem og der er fortsat stor efterspørgsel efter netop denne service. Det er vi meget glade for.
Egersund Trawls tensionspil kan trække op til 20 tons tension og er dermed et af Danmarks mest moderne og kraftfulde af slagsen.

Et af fiskefartøjerne der allerede har benyttet sig af Egersund Trawl DK’s nye service er S. 205 Ceton og fiskeskipper Johannes Cloeson udtaler: ”Vi er meget tilfredse med processen – Egersund Trawl DK leverede en fin service – rigtig god tension og det hele forløb problemfrit.

Hos Egersund Trawl DK er man meget tilfredse med samarbejdet med Skagen Havn vedrørende aftalen om etablering af det nye tensionspil. Produktionsleder Søren Christiansen siger: ”Vi sætter stor pris på den gode dialog og det gode samarbejde vi har med Skagen Havn, og vi håber at flere eksisterende fartøjer, samt nybygninger fremadrettet vil benytte sig af den service vi leverer hos Egersund Trawl DK.”

Direktør ved Skagen Havn Willy B. Hansen glæder sig også over det gode samarbejde og viljen til forbedring og innovation blandt havnens virksomheder.
Det er rigtigt positivt for Skagen havn som pelagisk centrum, at Egersund Trawl DK har udvidet paletten med den nye service. Det giver rigtig god mening at denne service nu også tilbydes her på havnen og kan være med til at tiltrække flere fiskefartøjer.” 
Det bidrager til den ”klynge-dannelse” omkring det pelagiske fiskeri der er på havnen, ligesom det er til gavn for fiskeriet.” siger Willy B. Hansen afslutningsvis.

Skagen Havn er en aktiv erhvervshavn med fiskeri, fiskeindustri, værft og servicevirksomheder i en hovedrolle. Aktiviteter knyttet til fiskeriet er kerneområdet, der også skaber omsætning.


Administration

Telefon: +45 98 44 69 11
Fax: +45 98 44 54 45
E-mail: sh@skagenhavn.dk

Adresse

Havnevagtvej 30
9990 Skagen
Danmark

Havnevagten

Døgnvagt telefon:  
+45 98 44 13 46

E-mail: hv@skagenhavn.dk