Containerterminal flyttet til Etape 3

Containerterminal flyttet til Etape 3

28. juni 2023

Skagen Stevedores store containerkran, der siden 2018 har opereret fra Pier 10 på Skagen havn, blev i sidste uge flyttet til arealet på den nye havneudvidelse – Etape 3. Den nøje planlagte flytning fandt af sikkerhedsmæssige årsager sted sent om aftenen og flytningen forløb planmæssigt. Således er hele containerterminalen og dennes aktivitet nu flyttet permanent til Etape 3.

Salgsdirektør ved Skagen Stevedore og FF Skagen Thomas Fisker Hansen siger; ”Ved Skagen Stevedore og FF Skagen er vi glade for at flytningen af kranen og terminalen nu er en realitet og vi har allerede haft første anløb ude på det nye areal. Én af fordelene er, at det nu er muligt at tage imod større containerskibe end hidtil.”

På Pier 10 har man kunnet modtage containerskibe med en kapacitet på op til 1300 20-fods containere (TEU), hvor man ved den nye containerterminal fremadrettet kan tage imod fartøjer med langt større kapacitet. Det første anløb af containerskib på Etape 3 fandt sted allerede i lørdags, hvor Valentina lagde til for containeroperation.  

Ved Skagen Havn er direktør Willy B. Hansen tilfreds med udviklingen og han siger; ”Vi har set frem til flytningen af containerterminalen – det hænger fint sammen med den nye grænsekontrol der står klar til brug. Investeringen i Etape 3 bærer således frugt og det er positivt hvis den nye placering og mulighederne for at tage større skibe ind til containeroperation kan være med til at genere yderligere godsaktivitet. Det yderste areal af Etape 3 er udlagt til godsaktiviteter, så de nye aktiviteter matcher den overordnede plan.”

Skagen Havn er en aktiv erhvervshavn med fiskeri, fiskeindustri, værft og servicevirksomheder i en hovedrolle. Aktiviteter knyttet til fiskeriet er kerneområdet, der også skaber omsætning.


Administration

Telefon: +45 98 44 69 11
Fax: +45 98 44 54 45
E-mail: sh@skagenhavn.dk

Adresse

Havnevagtvej 30
9990 Skagen
Danmark

Havnevagten

Døgnvagt telefon:  
+45 98 44 13 46

E-mail: hv@skagenhavn.dk