Bæredygtighed

En ansvarlig og bæredygtig omstilling af samfundet

Skagen Havn er ambitiøs og ønsker at understøtte en ansvarlig og bæredygtig omstilling af samfundet. Vi vil på tværs af vores fem forretningsområder – fiskeri og forarbejdning, maritim service, gods og bunkring, udlejning af erhvervsarealer samt krydstogt og oplevelsesøkonomi – investere i projekter, der understøtter vores egen og vores kunders indsats i at fremme den bæredygtige udvikling.

Som en aktiv erhvervshavn og Danmarks største fiskerihavn er vi vores ansvar bevidst. Derfor vil vi gå forrest i forhold til at fremme en bæredygtig udvikling i forbindelse med havnens egen drift. Vi har en unik geografisk placering, hvor vi sammen med vores samarbejdspartnere, kunder, ejere og interessenter skal realisere havnens potentiale som en grøn havn ved et af verdens mest befærdede farvande.

Bæredygtighed betyder for os, at vi balancerer tre delområder i form af den økonomiske, miljømæssige og den sociale bæredygtighed. Det er således afgørende vigtigt, at vi ikke udelukkende fokuserer på en økonomisk bundlinje på bekostning af eksempelvis miljøet, men det er ligeledes centralt, at vi fastholder en realisme, således de miljømæssige krav ikke udhuler vores konkurrencedygtighed. Bæredygtighed for Skagen Havn betyder, at vi finder den rette balance imellem økonomisk, miljømæssig og social bæredygtighed. Vi vil løbende forholde os til udviklingen i samfundet og tage vores indsatser i strategien op til overvejelse. Strategien vil derfor være et dynamisk dokument.

Willy B. Hansen
Havnedirektør, Skagen Havn

Skagen Havn er en aktiv erhvervshavn med fiskeri, fiskeindustri, værft og servicevirksomheder i en hovedrolle. Aktiviteter knyttet til fiskeriet er kerneområdet, der også skaber omsætning.


Administration

Telefon: +45 98 44 69 11
Fax: +45 98 44 54 45
E-mail: sh@skagenhavn.dk

Adresse

Havnevagtvej 30
9990 Skagen
Danmark

Havnevagten

Døgnvagt telefon:  
+45 98 44 13 46

E-mail: hv@skagenhavn.dk