Velkommen til topmoderne fartøjer i Skagen Havn

Velkommen til topmoderne fartøjer i Skagen Havn

19. december 2017

Der er blevet kippet ekstra med flaget langs kajen på Skagen Havn i den forgangne uge, hvor havnen har dannet ramme om dåb af hele to nye topmoderne fiskefartøjer. Nemlig den 28 meter lange rejetrawler S 486 Sajoni og den 70 meter lange pelagiske trawler S 364 Rockall. Skagen Havn bliver hjemhavn for begge skibe.

Det er en hver fiskers drøm at sejle ind i en havn med nyt skib under fødderne.  Dette var i torsdag en realitet for makkerparret Henrik Terpet og Brian Sørensen fra S 386 Casilo ApS, som med dåben af deres helt nye reje-trawler S.486 Sajoni på 335 bruttotons nu har to trawlere hjemmehørende i Skagen.  S 486 Sajoni er med sine 28 meter 4 meter længere end Casilo og med 8,40 meter i bredden er det 1,40 meter bredere end det nye skib, som er bygget i Riga (skroget) og på Vestværftet i Hvide Sande.

- Vi er glade for at have to trawlere hjemmehørende i Skagen Havn, som har den service og fleksibilitet, som vi har brug for. Den nye trawler er optimeret på alle fronter, og vi har derfor store forventninger til produktionsforøgelse, øget kapacitet og endnu bedre kvalitet på rejerne, fortæller Henrik Terpet.

Henrik Terpet og Brian Sørensen beholder den over 14 år gamle trawler S 386 Casilo og fordeler kvoterne ud med den ny trawler. Det betyder en fordobling af arbejdsstaben.

Også det Pelafiske fiskeri har fået en ny spiller på banen. Nemlig fiskefartøjet S 364 Rockall bygget på Karstensens Skibsvæft A/S til det dansk/svenske rederi Astrid Fiskeri ejet af familien Johansson. S 364 Rockall er et 69.95 meter lang og 14.20 meter bredt fiskefartøj, som skal erstatte det gamle fiskefartøj af samme navn. Fartøjet skal primært satse på fiskeri efter industrifisk, som brisling og tobis, men også makrel og sild samt hestemakrel til konsum. Havnedirektør Willy B. Hansen glæder sig over de nye fartøjer på havnen: 

- Vi nyder synet af hele to nye topmoderne skibe, der etablerer sig på havnen, og er glade for og stolte af, at fiskerne vælger Skagen som deres basehavn. Vi er hele tiden fokuseret på at give fiskeriet de bedste vilkår. Dette understøttes ikke mindst af en etape 3 havneudvidelse, hvor fiskeriet har udsigt til endnu bedre forhold med en stor landudvidelse og 750 meter ny kaj, siger Willy B. Hansen. 

Skagen Havn er en aktiv erhvervshavn med fiskeri, fiskeindustri, værft og servicevirksomheder i en hovedrolle. Aktiviteter knyttet til fiskeriet er kerneområdet, der også skaber omsætning.


Administration

Telefon: +45 98 44 69 11
Fax: +45 98 44 54 45
E-mail: sh@skagenhavn.dk

Adresse

Havnevagtvej 30
9990 Skagen
Danmark

Havnevagten

Døgnvagt telefon:  
+45 98 44 13 46

E-mail: hv@skagenhavn.dk