Skagen Havn tog i går imod det største tankskib i havnens historie

Skagen Havn tog i går imod det største tankskib i havnens historie

13. december 2017

276 meter langt og 46 meter bredt. Det er målene på den store olietanker, der i går anløb Skagen Havn. Det er første gang, at et så stort tankskib lægger til kaj i Skagen, som er den eneste havn i Nordjylland, der har kajfaciliteter til et skib af den størrelse.

Skibet hedder Eagle Barents og er en såkaldt shuttle tanker indregistreret på Bahamas. Da skibet ankom i går eftermiddags blev det mødt af lods Kim Pedersen og to bugserbåd. Sammen fik de skibet sikkert til havnens krydstogtskaj.

- Anløbet gik efter plan A, siger Kim Pedersen med et smil og tilføjer - Set fra et lodssynspunkt er Skagen Havn regulær at besejle. Havnen er indrettet til at kunne anløbe så store skibe, og vi var derfor ikke i tvivl om, at det ville gå godt. Det er en fornøjelse, når så store skibe kommer ind, da vi får afprøvet vores faciliteter og kan tilpasse dem efter de erfaringer, vi gør os, siger Kim Pedersen.

Om end Skagen Havn er vant til at have anløb af krydstogtskibe på over 300 meter, er det første gang, at et tankskib på 88.000 GT ligger til kaj i havnen.

- Vi er glade for og stolte af at byde Eagle Barents velkommen i havnen. Med den seneste udvidelse er havnen dimensioneret, så den passer til store og tunge skibe som Eagle Barents. Vi håber derfor selvfølgelig, at anløbet bliver bemærket i branchen, så vi kan se flere af de store skibe i Skagen Havn i fremtiden, siger havnedirektør Willy B. Hansen.

Eagle Barens forventes at lægge fra kaj igen om en lille uge, når Karstensens Skibsværft A/S blandt andet har foretaget reparation af skibets exhaust gas scrubber.

 

Skagen Havn er en aktiv erhvervshavn med fiskeri, fiskeindustri, værft og servicevirksomheder i en hovedrolle. Aktiviteter knyttet til fiskeriet er kerneområdet, der også skaber omsætning.


Administration

Telefon: +45 98 44 69 11
Fax: +45 98 44 54 45
E-mail: sh@skagenhavn.dk

Adresse

Havnevagtvej 30
9990 Skagen
Danmark

Havnevagten

Døgnvagt telefon:  
+45 98 44 13 46

E-mail: hv@skagenhavn.dk