Nybygninger med fast base på Skagen Havn

Nybygninger med fast base på Skagen Havn

17. maj 2018

Der har været liv og glade dage på Skagen Havn de seneste par uger, hvor havnen ud over at have afviklet det norske HH Race og Havfiske-festivalen har dannet ramme om dåb af hele to nybygninger. Nemlig den 28 meter lange rejetrawler S 226 Emli Pilegaard og senest S 349 Gitte Henning, som med sine 90,45 meter er det længste pelagiske fiskefartøj i Danmark. Skagen Havn bliver hjemhavn for begge skibe.

S 226 Emli Pilegaard blev døbt den 5. maj og præsenterer med dens moderne udstyr og elektronik noget af det fremmeste en rejetrawler kan indeholde. Fartøjet skal primært fiske rejer, der bliver kogt direkte på havet, hvor rejefabrikken ombord er fra Intech International. De rejer der ikke koges bliver solgt til Launis i Ålbæk. Fiskeskipper Christian Pilegaard har store forventninger til det nye fartøj med fast base i Skagen Havn.

-  Skibets størrelse betyder, at vi ikke er så afhængige af vind og vejr. Vi forventer derfor mere stabile leverancer til auktioner og fabrikker. Skagen Havn er en helt naturlig hjemhavn for os. Ikke kun på grund af en unik placering til vores svenske marked men også på grund af en solid service i form af blandt andet døgnbemanding på havnen. Det giver en uundværlig fleksibilitet, at vi kan anløbe havnen dag og nat, siger Christian Pilegaard.

Emli Pilegaard er bygget i Riga i Letland, og er blevet udrustet af Thyborøn Skibs & Motor.

 

Formand for Skagen Fiskeriforening John Jakobsen glæder sig over det nye fartøj på havnen. 

-  Det betyder meget for fiskeriet i Skagen, at vi får topmoderne og højteknologiske fartøjer, der lever op til de høje standarder og sikrer en god kvalitet af vores rejer. Det giver uden tvivl et løft til branchen, siger John Jakobsen.


Ikke kun rejefiskeriet har søsat nyt skib. I lørdags var der dåb af den pelagiske kombinerede not/trawler S 349 Gitte Henning, som ejes af rederiet Gitte Henning A/S med Henning Kjeldsen i spidsen. Skibet er 90,45 meter langt, 17,80 meter bredt. Skagen Havn er dermed blevet hjemhavn for Danmarks største pelagiske fiskefartøj.

Skagen Havn er en aktiv erhvervshavn med fiskeri, fiskeindustri, værft og servicevirksomheder i en hovedrolle. Aktiviteter knyttet til fiskeriet er kerneområdet, der også skaber omsætning.


Administration

Telefon: +45 98 44 69 11
Fax: +45 98 44 54 45
E-mail: sh@skagenhavn.dk

Adresse

Havnevagtvej 30
9990 Skagen
Danmark

Havnevagten

Døgnvagt telefon:  
+45 98 44 13 46

E-mail: hv@skagenhavn.dk