Fiskeri gennem generationer 

Siden 1907 har havnen, fiskeriet og arbejdet på havnen været livsnerven for byens liv og historie. I dag trives traditionelt fiskeri og fiskeindustri side om side i Danmarks største fiskerihavn, der årligt har ca. 6000 landinger fra fiskefartøjer.

Skagen Havn er knudepunktet mellem Kattegat, Skagerrak og Nordsøen, hvor en stor del af fangsten forarbejdes på kajen og transporteres videre ud i Europa. Den centrale beliggenhed i forhold til de fangstrige farvande gør Skagen Havn til en oplagt landingshavn for større fiskefartøjer.

Skagen Havn er Europas største landingshavn for pelagisk fisk, hvor over 125.000 tons fiskemel og -olie forarbejdes til mere end 60 lande. Fangsten af pelagisk fisk udgøres primært af sild og makrel, hvor sild tegner sig for godt 100.000 tons årligt. Det gør Skagen Havn til Nordeuropas vigtigste landingshavn for sild.

Der landes årligt store mængder af konsum- og industrifisk til Skagerak Group og FF Skagen. Skagerak Group er Danmarks største forarbejder af laks og pelagisk fisk i Danmark, og FF Skagen er en af verdens førende producenter af fiskemel og fiskeolie. Begge virksomheder tiltrækker hvert år mange landinger til Skagen Havn. 

En stor andel fisk sælges også på Skagen Fiskeauktion, hvor danske samt udenlandske opkøbere aftager fangster. 

 

 

Skagen Havn er en aktiv erhvervshavn med fiskeri, fiskeindustri, værft og servicevirksomheder i en hovedrolle. Aktiviteter knyttet til fiskeriet er kerneområdet, der også skaber omsætning.


Administration

Telefon: +45 98 44 69 11
Fax: +45 98 44 54 45
E-mail: sh@skagenhavn.dk

Adresse

Havnevagtvej 30
9990 Skagen
Danmark

Havnevagten

Døgnvagt telefon:  
+45 98 44 13 46

E-mail: hv@skagenhavn.dk