Højt til himlen og højt humør ved første spadestik i Skagen havn

Højt til himlen og højt humør ved første spadestik i Skagen havn

28. juni 2019

Højt til himlen og højt humør ved første spadestik i Skagen havn

Mange mennesker var mødt op i solskinnet for at tage del i første spadestik til etape 3 udvidelsen af Skagen havn – den største i havnens historie. Spadestikket var dog erstattet af en gravemaskine med borgmesteren bag rattet.

De gør ikke tingene halvt i Skagen Havn. Så første spadestik var erstattet af en gravemaskine med borgmester Birgit S. Hansen bag rattet.

Med lidt hjælp på sidelinjen og en masse mobiltelefoner rettet mod hende fra dagens gæster, satte hun med sikker hånd gang i udvidelsen med den helt store skovl.

Der var højt til himlen og fuld sol ved dagens begivenhed, og humøret var også højt hos borgmester Birgit S. Hansen, der sidder i Skagen Havns bestyrelse:

-  Skagen Havn bliver ved med at sætte nye mål med henblik på organisk vækst, og det er en stærk strategisk beslutning, som giver muligheder for vækst og arbejdspladser. Byrådet står bag, byen står bag og erhvervet står bag.  

Bestyrelsesformand for havnen, Niels Arnold Lund, kunne inden igangsættelsen byde velkommen til de mange gæster, der rummede byens borgere og havnens samarbejdspartnere og kunder.

-  I dag tager vi første spadestik til den tredje udvidelse på godt ti år, og den største i Skagen havns historie. Det er i sandhed en stor dag, så vi er glade for, at I er kommet for at fejre det med os. Det er et tydeligt bevis på den vækst og fremdrift, der er hos havnens kunder. Skagen Havn ønsker at være en vækstmotor, der i samarbejde med aktører og kunder skaber de optimale rammer for kommerciel vækst og udvikling. Så når kunderne vækster, følger havnen med, sagde han.  

To forretningsområder i fokus
Bestyrelsesformand Niels Arnold Lund kunne også fortælle, at etape 3 udvidelsen har været på papiret – eller rettere sagt servietten - siden indvielsen af etape 2 tilbage i 2015. På selve indvielsesdagen sad havnedirektør Willy B. Hansen og tegnede en skitse over en mulig etape 3 på en serviet. Det sluttede ikke med servietten – idéerne blev taget ind på arbejdsbordet og efter mange tanker og bearbejdninger, er Skagen Havn i dag klar til at tage første spadestik med hovedentreprenør Per Aarsleff A/S.

-  I Skagen Havn ser vi altid fremad, så det var helt naturligt at begynde at se på næste skridt, siger havnedirektør Willy. B. Hansen med et smil.

Udvidelsen vil forandre og udbygge Skagen Havn med 190.000 kvm nyt landareal og 1050 meter ny kaj med vanddybder på 11 og op til 13 meter. Etape 3 er udviklet med øje for to af havnens kerneforretningsområder: Fiskeri & fiskeindustrien samt gods & bunkring.

-  Sidste år kunne vi med glæde konstatere, at havnen igen satte rekord for værdien af landede fisk til mere end én milliard kroner, og containerterminalen drevet af Skagen Stevedore A/S er kommet rigtig godt fra starten. Med udvidelsen styrker vi nu mulighederne for de to forretningsområder, så vi forhåbentligt ser frem mod ny vækst og aktiviteter i fremtiden, siger Willy. B. Hansen.

Skagen Havn er en aktiv erhvervshavn med fiskeri, fiskeindustri, værft og servicevirksomheder i en hovedrolle. Aktiviteter knyttet til fiskeriet er kerneområdet, der også skaber omsætning.


Administration

Telefon: +45 98 44 69 11
Fax: +45 98 44 54 45
E-mail: sh@skagenhavn.dk

Adresse

Havnevagtvej 30
9990 Skagen
Danmark

Havnevagten

Døgnvagt telefon:  
+45 98 44 13 46

E-mail: hv@skagenhavn.dk